Laza kapcsolat, vagy mégsem?

Published szeptember 6, 2010 by bigariella

Sokunknak nem kell bemutatni a helyzetet. Egy szingli, függetlenségét féltő pasi, aki nem akarja a kapcsolat rabigájába hajtani fejét. És a nő, akinek ez az elején (és látszólag) tökéletesen megfelel. Csak aztán a nő szerelmes lesz, és bizonytalan. Mert szeretné, hogy a férfi is az legyen és kétségbeesve keresi (a legtöbbször nem létező) jeleket.

„Bébi, imádlak, akarlak, kívánlak.” – hangzik el ezredszer is a pasi szájából. És „bébi” elégedett, mert figyelmet kap, nőnek érzi magát. Mi több, jó nőnek.

Kezdjünk hát laza kapcsolatot, de egészen mást takar ez a férfi és a nő számára. A nő számára csak egy kezdet, és izgalmas kihívás. „Majd én bebizonyítom szingli pasinak, hogy csak engem akar, és én vagyok álmai nője.” A férfi pedig egy nőt lát a sok közül, aki épp megmelengeti ágyát, de akinek nem tartozik semmivel, se magyarázattal, se semmivel.

 Első találkozás, egyértelmű vonzalom, és heves csókolózás után már nem kérdéses, valami elkezdődött. A nő már majdnem a közös életet tervezgeti, a férfi még épp csak ott tart, hogyan tudná a lehető leggyorsabban lehúzni kiszemeltje bugyiját. Szó szót követ, ölelés ölelést, telefonszám helyett e-mail cím csere, ja, és „vegyél fel skype-on’.

 Másnap reggel e-mail ellenőrzés, skype – partneradatok cserélése és el is indult egy virtuálisan laza kapcsolat. Ahol a net álcája mögül hamarabb tudjuk meg azt, hogy a másik mire izgul, mint azt, hogy esetleg mi a kedvenc kajája, vagy épp mivel is foglalkozik. Nem baj, a virtuális izgalom valódiba csap át, a kollégák csak nézik a szex-chattől bódult fejet, a nő pedig már alig várja a következő találkozást.

 Laza kapcsolat? Agyal rajta továbbra is. Ez vajon azt jelenti, hogy házsártos sárkányt nem akar, vagy csak annyit, h mindenkivel lefekszik, aki az útjába kerül? Találkozás találkozást követ, a szex is szuper, és a laza kapcsolat ellenére a nő nem annak látja. A jelek: szingli pasi többet telefonál, szingli pasi magától közli az egész heti tervét, kapásból (és kérés nélkül) változtat a programon, ha a nő hirtelen mégis ráér, szingli pasi elviszi a nőt a barátaihoz, beengedi a saját ágyába, az életébe. És bár először úgy tűnt, csak szexet akar, mégis érzelmesebbé válik. Szorosan összebújva alszik el, ölelésekkel és csókokkal ébred, bókol és bár nem vallja be magának, élvezi, hogy annyira már nem szingli pasi.

 És itt kell okosnak lenni a nőnek, ha tényleg akarja, és komolyan akarja szingli-pasit. Mert ha túl hirtelen árasztja rá érzelmeit, a pasi egészen biztosan le fog lépni. Hagyni kell, hogy magától jöjjön rá, ez a nő kell nekem, őt szeretem. És ha nem sürgetjük, mindkét fél megkapja, azt, ami igazán boldoggá teszi. Nem kell a szerelmet túlbonyolítani, egyszerűen csak élvezni kell egymás társaságát, megadni a másiknak a kellő szabadságot, és arra törekedni, hogy magától érezze úgy, hogy a legjobb időtöltés, ha a nővel lehet.

Hozzászólás